top of page
  • Astralina

ASLANI EHLİLEŞTİREN NEMESİS VENÜS



13 Ağustos 14:10’da Venüs, Güneş ve Dünya arasına girerek Güneş ile inferior (iç) kavuşum yaptıktan sonra karanlığa bürünecek ve birkaç gün sonra doğu ufkunda Güneş’ten hemen önce tüm ihtişamıyla doğmaya başlayacak. Böylece “Akşam Yıldızı” olarak bilinen Aphrodite (Vesper, Hesperus) Venüs, karşımıza “Sabah Yıldızı” olarak Lucifer adıyla çıkacak. “Lux” (ışık) ve “ferre” (taşımak) köklerinden oluşan Lucifer adı “ışık getiren” anlamına gelmektedir.


Venüs’ün döngüsü ortalama 227 gündür, bir burçta yaklaşık 19 ile 25 gün kalır ve yaklaşık 540 günde bir retro yapar. Güneş’ten önce doğan Venüs, sabah yıldızı, yani “Lucifer” olarak bilinir. Güneş’ten sonra doğan Venüs ise, akşam yıldızı, ayni “Afrodit” olarak bilinir. Güneş – Venüs kavuşumuna farklı astroloji ekolleri farklı görüşlere sahiptir. Klasik astroloji ekolü burada “Cazimi” veya “Güneş’in kalbinde” kavramını kullanır. Buna göre Venüs Güneş ile tam kavuştuğu anda Güneş’in tahtına geçer ve çok güçlü pozisyon alır. Dolaysıyla yapılan yorumlar da çok pozitif olur, Venüsyen konularda inanılmaz olumlu gelişmeler beklenir vs. Fakat yine Klasik ekolün bir kanadı “Cazimi” kavuşum için 17 dakikalık deklinasyon şartı arar. Dolaysıyla, her Venüs – Güneş kavuşumu “cazimi” olmaz, ancak deklinasyon açısı 17 dakikanın altındaysa bu kavuşum “cazimi” sayılır. Ki bu sabahki kavuşum deklinasyon şartına uygun değil, dolaysıyla mucizeleri beklemesek, önlemler almak açısından daha doğru olur diye düşünüyorum. Karma ekolüne geldiğimizde “Nemesis” kavramı ile karşılaşırız. Burada Venüs, Güneş’in arkasında kalır, enerjisini düzgün yansıyamaz, ışığını yansıtamadığı için Güneş (eril enerji) tarafından baskılanır ve bir nevi karanlıkta kalır. Şimdiye kadarki gözlemlerim sonucunda, Karma ekolünün bu kavuşuma olan yaklaşımı ve yorumlaması daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.


Venüs’ün Nemesis halini konuşmaya geçmeden önce, Venüs Star Point hakkında ufak bir bilgi vermek istiyorum. Venüs, gökyüzünde seyrine devam ederken, retrograde hareketini yaptığı zamanlarda, Güneş ile kavuştuğunda gökyüzünde hayali bir nokta bırakır. 8 yıllık döngülerde bu noktaları birleştirdiğimizde, gökyüzünde hayali bir pentagram (5 köşeli yıldız) görürüz. Bu kozmik geometriye Venüs Star Point ismi verilmiştir. Bu bağlamda, 8 yıllık döngülerimizi hatırlamaya çalışmak iyi fikir olabilir, zira benzer konularda yeni gelişmeler yaşayabiliriz. 8 yıl önce hayatınızda hangi konular aktifti?


Siz 8 yıl öncesini hatırlamaya çalışırken, ben o sırada size biraz Nemesis’ten bahsetmek istiyorum. Kimdir bu Nemesis? Bize yansıyacak olan etkileri daha iyi anlamlandırmak için, kısa da olsa, mitolojik arketipine göz atmamız gerekiyor. Antik Yunan inancına göre Nemesis’in ilahi ceza rolü vardır, bir intikam tanrıçası denebilir. Genelde kibri cezalandırır. Nemesis, Yunanca “hak ettiğini vermek” anlamına geliyormuş. Aslında şöyle düşünülebilir; Nemesis, kutsal bir cezalandırıcıdır, başta kibir olmak üzere tüm haksızlıkların bedelini ödeten tanrıçadır. Yaklaşık 7 gün karanlıkta kalan Venüs’ün döngüsü, 7 büyük günah ve 7 büyük sevap ile bağlantılıdır. Kulağa oldukça korkutucu geliyor… Öyleyse, bu dönemde ne yaptığımıza dikkat edersek iyi olur değil mi, ne dersiniz?


Nemesis günlerinde nelere karşı dikkatli olmalıyız? İkili ilişkilerde erkeklerin güçlü, kadınların ise, zayıf olduğu ilişkiler başlayabilir bu dönemde. Aslında bu dönemde başlayacak olan ilişkiler, karmadan gelen intikamlarla alakalı olur. Gizli ilişkilerin, tutarsız ilişkilerin döngüsüdür. Güneş’in arkasında kalan Venüs’ün, Güneş tarafından yakıldığını, dolaysıyla dişil enerjinin eril enerji tarafından yakıldığını unutmamalıyız.


19 Ağustos’tan itibaren, Venüs Güneş’ten uzaklaşmaya başlayınca “Lucifer” pozisyonuna geçer. Pozisyonunu değiştiren Venüs, dinamiklerin değişmesine yol açar; örneğin, ekonomide portföyler değişir, ilişkilerde de değişimler meydana gelir, hatta birçok kişi ev değiştirir. Borsada sert dalgalanmalar, finans sektöründe gerginlikler, ilişkilerde menfaat üzerine kurulan birlikteliklerin dönemine başlıyoruz…


Kavuşum anında çıkartılan haritada Venüs – Güneş kavuşumu Chiron’a trine yapıyor ancak, aynı zamanda, kavuşuma Lilith eşlik ediyor ve Uranüs kareliyor. Merkür Jüpiter ve Uranüs ile üçgen, Mars Uranüs ile üçgen, Ay da bu dört gezegene olumlu açılar yaparak destekliyor. Öte yandan, Ay Chiron’a kare açıda. Juno-Plüto-Ay Düğümleri Grand Cross. Peki, tüm bunlar ne anlama geliyor? Yazıma burada ara vereceğim. Devamını merak ediyorsanız, sizi YouTube kanalıma davet ediyorum. Venüs – Güneş kavuşumu ile ilgili çok detaylı bir video hazırlıyorum, Pazar akşamı yayında olacak, kanalımda buluşalım :)


Sevgiyle,

Astralina

bottom of page