top of page
  • Astralina

VENÜS OKULTASYONU



Bugün, Venüs’ün Terazi burcuna geçişiyle birlikte, içimiz bir parça açıldı, zorlu tutulmalardan sonra adeta umutlandık, bir nefes aldık. Hissettiklerimiz çok doğal, nihayetinde kraliçe krallığına geri döndü. Venüs arık gökyüzünde çok daha güçlü, sözü geçer konumda. Venüs’ün Terazi burcundaki yolculuğu ile ilgili hazırladığım detaylı videoyu henüz izlemeyenler varsa, fırsattan istifade edip, hemen YouTube kanalıma davet ediyorum, o videoda tüm önemli tarihleri öğrenebilirsiniz. Ancak şimdi, bu yazıda, hem kollektifi hem de bireysel olarak hepimizi etkileyecek olan, çok önemli göksel olaya değinmek istiyorum.


9 Kasım 13:22’de Venüs’ün Okultasyonu meydana gelecek. Okultasyon nedir? Okultasyon, gökyüzüne baktığımızda bir gezegenin Ay’ın arkasında kalarak görünmemesidir. Bir başka deyişle, Ay tarafından “örtünmesi” veya “gölgelenmesi”. Okultasyon, bir tutulma değildir ama gezegeni gölgelediği için tutulmalarla benzerlik taşır. Hatırlarsanız, Eylül’ün başında Neptün okultasyonunun ardından çokça Neptünyen sınavlardan geçtik, geçmeye devam edeceğiz. Şimdi sıra Venüs’te… Her ne kadar Venüs Terazi burcunda çok güçlü konumda olsa da, okultasyon, içimizde Venüs’ün gölgeli taraflarını çalıştırır.


Peki, bu süreç dünya için ve bireysel hayatlarımız için neyi ifade ediyor olabilir?


Bireysel hayatlarımızda bu göksel olay ikili ilişkilerimize yansıyabilir. Ay, duygularımızı ve dürtülerimizi anlattığı için, duygularımızın/dürtülerimizin ilişkilerimize zarar vermesi söz konusu olabilir. Öz değer duygumuz zarar görebilir, değersiz, sevilmiyormuşuz gibi hissedebiliriz. Duygusal gelgitlerimiz ilişkilerimizi yıpratabilir. Bu nedenle, dengeli kalmaya özen göstermeliyiz. Kollektif düzeyde bu durum kendini siyasi ilişkilerde gösterebilir, diplomasi dili zarar görebilir. Terazi’nin temsil ettiği hak, hukuk, adalet, arabuluculuk, diplomasi, siyaset konularında anlaşmazlık ve sert rüzgarlar esebilir. Empatiden yoksun bir dönemin içindeyiz. Sevgi dili geri planda kalabilir.


Bildiğiniz gibi, Venüs finans göstergelerinden biridir. Bu nedenle, özellikle bu günlerde finansal piyasaları çok dikkatli takip etmek gerekiyor diye düşünüyorum. Dalgalanmalar, ani düşüşler yaşanabilir. Tün dünyada ekonomideki zorlanmalar hepimizin malumu ancak bu süreç, daha uzun vadede ekonomideki dengelerinin dönüşümünü anlatıyor. Bu süreçte baş oyuncular değişecek, bitişler yaşanacak ve yeni oyuncular ön plana çıkacaktır. Bireysel hayatlarımızda Venüs’ün okultasyonu, tıpkı ilişkilerde olduğu gibi, maddi durumumuzla ilgili kararlar alırken dürtülerimizi dengede korumamız gerektiği günleri anlatıyor.


Güzellik tanrıçası Aphrodite söz konusu olduğunda, tabi ki, güzellik ve estetik konularından bahsetmeden yazıyı bitirmek istemedim. Gerçi siz zaten ne yazacağımı tahmin ettiniz diye düşünüyorum :) Evet, Venüs Terazi’ye geçmesine rağmen, en azından okultasyonun olduğu günlerde güzellik/estetik uygulamalardan uzak durmak akıllıca olur gibi gözüküyor, zira sonuçlar beklentimizi karşılamayabilir, hatta bize daha fazla değersizlik hissi yaşatabilir.


Bu yazıyla moralini bozmuş olabilirim ama lütfen üzülmeyin, her ne olursa olsun, Venüs’ün Terazi transiti boyunca olumlu çalışacağı günler var, bunlardan faydalanabiliriz. Günleri merak edeler YouTube kanalımdaki videoyu izlesin :)


Sevgiyle,

Astralina

bottom of page